Vármegyei redkivüli közgyűlés
Informácie z mimoriadneho župného zasadnutia v Rimavskej Sobote, tkoré sa konalo dňa 24.01.1917. Gejza (Géza) Kubinyi informoval o tom, že žiadosť obcí o organizovanie jarmokov bola zaslaná na ministerstvo obchodu. Boli vymenvoaní členovia do banskej zdaňovacej komisie, ktorá sídli v Rožňave. Jej členmi sa stali Ferdinand (Nándor) Krausz, hlavný inžinier, Koloman (Kálmán) Benedikty, banský inžinier z Dobšinej, Alexander (Sándor) Horvát, hutnícky riaditeľ zo Štítnika, Ľudovít (Lajos) Zvorník, hutnícky inžinier z Dobšinej.