A betléri főuri nász
Jediný syn grófa Gejzu (Géza) Andrássyho, parlamentného poslanca - gróf Emanuel (Manó) Andrássy ml., dedič gemerského, zemplínskeho a bratislavského panstva oznámil svoj sobáš vo Viedni 1.02.1917 s grófkou Máriou Choloniewszkou, dcérou Eduarda (Ede) Myszka-Choloniewszkeho, grófa. Ženích má 24 rokov, pôsobil ako vojenský husársky dôstojník. Medové týždne strávia mladomanželia v Betliari.