Signum laudis
Kráľ udelil vojenské vyznamenanie synovi gemersko-malohontského podžupana Gejzu (Géza) Lukácsa - Vojtechovi (Béla) Lukácsovi, poručíkovi v zálohe, ktorý pôsobil pri 27. húfnicovom pluku. Dostal ho za hrdinstvo preukázané v boji proti nepriateľovi.