A 16 honvéd és 16 népfölkelőgyalogezred a világháboruban : A beszterczebányai, balassagyarmati és jolsvai zászlóaljak harcai - Markó, Mikuláš
Budapeštiansky novinár Mikuláš (Miklós) Markó, rodák z Rožňavy, uvádza prvú časť svojho referátu o účasti banskobystrického a jelšavského práporu v prvej svetovej vojne a v časoch národooslobodzovacieho boja v rokoch 1848/49.