Halálozás
Nekrológ za lekárom, publicistom Žigmundom Vályi (predtým) Weiszberg. Menovaný sa narodil v Humennom r.1843. Dlhé roky pôsobil ako sekundárny lekár v Michalovciach. Presťahoval sa do Budapesti, odkiaľ na kratší čas sa ešte raz vrátil do Humenného. Písal odborné štúdie. Jeho práca "Titkos csoda és népszerek a reklám piacán" vzbudili onehdy veľkú pozornosť, čo viedlo k uznaniu zo strany ministerstva. V čase pôsobenia na Zemplíne bol tajomníkom Spolku lekárov a farmaceutov v čase, keď tam bol predsedom Kornel Chyzer (súdobý ministerský radca). Pohreb bol 1.06.1904 v Budapešti. Vyhotovil závet v tom zmysle, že poručil svoje majetky viacerým kultúrnym inštitúciam a úradom ako aj židovskej obecnej škole v Humennom