Homonna város lakosságához - Izsépy, Zoltán
V čase veľkých požiarov ako napr. v júni 1904 v Sečovciach sa stáva, že niet toho, kto by hasil požiar. Preto Zoltán Izsépy tabulárny hlavný župan iniciuje založenie "dobrovoľných hasičských spolkov". Výzva k občanom mesta Humenné na podporu myšlienky, kotrá je datovaná 18.06.1904.