A tizenhatodik honvéd és tizenhatodik népfölkelő gyalogezred a világháboruban : A besztercebányai, balassagyarmati és jolsvai zászlóaljak harcai - Markó, Mikuláš
Opisy vojenských bitiek na severnom fronte na jeseň 1914, ktorých sa zúčastnili príslušníci jelšavského, banskobystrického a balassagyarmatského práporu.