A tizenhatodik honvéd és tizenhatodik népfölkelő gyalogezred a világháboruban : A besztercebányai, balassagyarmati és jolsvai zászlóaljak harcai - Markó, Mikuláš
Opis udalostí na vojnovej línii pri mestách Brest-Litovsk-Jaroslav od mája do jesene 1917, ktorých sa zúčastnili príslušníci 16. domobraneckého pešieho pluku a 16. pešieho pluku dobrovoľníkov. Boli medzi nimi prápory jelšavský, banskobystrický a balassagyarmatský.