A bőrgyárnak megtagadott telepengedélye
Kráľovský okresný súd v Rožňave, Okresný slúžnovský úrad v Rožňave, Uhorské kráľovské ministerstvo finacií a Uhorský kráľovský rybársky inšpektorát zamietli žiadosť Spoločnosti uhorských mäsiarov (prenajímateľa) o znovuotvorenie 135-rokov fungujúcej Markóovej kožiarskej továrne v Rožňave.