A kath. főgimnázium ünnepélyenek
V Katolíckom vyššom gymnáziu v Rožňave vrcholia 15.02.1917 prípravy na ochotnícke predstavenie [Kapitány György (Kapitán Juraj)]. Hlavným patrónom je Dr. Beőthy Zsolt, univerzitný profesor, inšpektor Emil Jurkovich, predsedom organizačnej komisie je Dr. Gellért Gorzó, podpredsedom Mikuláš (Miklós) Komoróczy, profesor gymnázia.