A bőrgyárról
Vo februári 1917 vyvinulo mesto (zastúpené mestským prokurátorom Dr. Ladislavom Kathonom), Obchodná a priemyselná komora v Miskolci veľkú snahu o obnovenie bývalej Markóovej kožiarskej továrne v Rožňave. Rokovania boli úspešné. Zároveň článok vyvracia správu o neúspešnosti rokovaní, ktorý uverejnil týždenník Sajó-Vidék v čísle 7/1917.