A harmadik rekvirálás
Keďže predchádzajúca rekvirácia v Gemersko-malohontskej župe nenaplnila plánovaných 700 vagónov, ale len 218 - barón Kürthy nariadil rekviráciu zopakovať v týchto okresoch: Jesenské, Tornaľa, Putnok, v častiach okresu Rožňava a Rimavská Sobota.