A rozsnyói egyhm. közp. főoltáregyesület megalakulása - (p.)
Ľudovít (Lajos) Balás sipeki, rožňavský diecézny biskup bol iniciátorom založenia pobočky Diecézneho spolku hlavného oltára v Rožňave dňa 14.01.1912. Spolok si na svojom zakladajúcom zhromaždení zvolil za predsedníčku Tichy Mihályné a navrhol stanovy.