Madarász Viktor meghalt
V januári 1917 zomrel maliar európskeho mena, rodák zo Štítnika - Viktor Madarász. Študoval v Spišskej Novej Vsi, Rožňave, Pécsi (MR), neskôr v Paríži (F). V roku 1848 sa zúčastnil národooslobodzovacieho boja. Opis jeho niektorých diel. Žil v Budapesti (MR).