Multak emléke - Doby, Anton, feöldi
Humenský historik uvádza opis jedného kráľovského plesu vo Viedni za panovania kráľa Mateja s poukázaním na rozdielnosť rakúskej a uhorskej mentality. Pokiaľ viedenský dvor sa zabával, tak Maďari debatovali, politizovali. Počas podávania stravy maďarská kuchyňa bola najbohatšie zastúpená