Orvosi kinevezés
Hlavný župan Gemersko-malohontskej župy vymenoval lekára, titulárneho riaditeľa Verejnej nemocnice Gemersko-malohontskej župy v Rimavskej Sobote - Mudr. Aladára Kármána za riaditeľa - hlavného lekára v januári 1917.