A eperjesi püspök
Správa o tom, že Alexander (Sándor) Turkinyák, kantor-učiteľ pôsobiaci v Habure bol prostredníctvom dekana na návrh prešovského [gréckokatolíckeho] biskupa uvoľnený z funkcie, nakoľko sa hlásil ku štátnemu ľudovému školstvu.