Közegészégügyünk - Janka, Karol, 18??-19??
Otvorený list parlamentnému poslancovi grófovi Alexandrovi Andrášimu (Sándor Andrássy) od evanjelického reformovaného kňaza Humenného Karola (Károly) Janka. V liste poukazuje na zvýšený výskyt infekčných ochorení, ktoré sa šíria v Humenskom okrese vo zvýšenej miere. Výskyt smrteľných prípadov hlavne u detí. Súčasne poukazuje na verejný neporiadok, nedostatočnú hygienu, čo má za následok tieto choroby. Žiadosť o pomoc