Multak emléke : Adatok az 1850-1851. évi összeesküvés történetéhez - Doby, Anton, feöldi
Rozprávanie a opis nedobrovoľnej cesty z Budapešti do Viedne právnika, tabulárneho sudcu, notára, podžupana a spisovateľa uhorského, ktorý ako očitý svedok revolučných rokov bol aj väznený za svoje postoje. [Narodil sa Ószőny 9.01.1815 a zomrel v Sárbogárd 5.03.1899. viď Magyar életrajzi lexikon, zv.1, s.250] Historickú čriepku podáva humenský historik a publicista.