A sarlachjárvány ...
Správa o to, že v Humennom v septembri 1904 skončil výskyt šarlachu, ktorý mal merítko epidémie. Situáciu zvládol hlavný lekár nemocnice v Humennom Maximilán (Miksa) Rosenfeld napriek tomu, že samotná nemocnica nie je pripravená na takúto epidémiu.