Multak emléke : Az emigráció történetéböl - Doby, Anton, feöldi
Historik z Humenného sa v článku venuje návšteve uhorského politika vo Washingtone dňa 5.01.1852 (počas emigrácie), kedy vystúpil v kongrese. Text príhovoru.