Templomszentelés Homonnán
Referát z cirkevnej vysviacky gréckokatolíckeho cerkvy v Humennom 9. 10. 1904. Zásluhu na obnove cerkvy mal gréckokatolícky farár-dekan Štefan (István) Kuttka, ktorý usporiadal finančnú zbierku medzi rodákmi v Amerike. Z týchto peňazí bol premaľovaný ikonostas, vyhotovený nový oltár. Strop bol pozdvihnutý a naň vyobrazená cesta panny Márie do neba. Ďalej sú to nové dvere a okná, ktoré sú kolorované vo farbe uhorskej trikolóry. Vnútorné práce previedla firma Hölczel Mór a synovia z Bardejova. Slávnostný obed usporiadal sám Štefan Kuttka. Slávnostné príhovory - hlavný slúžny Mikuláš (Miklós) Haraszthy a ev. reformovaný kňaz Karol (Károly) Janka.