Háborus előadás a kath. főgimnáziumban - (fe.)
Referát zo slávnostného koncertu, ktorý pripravilo Katolícke vyššie gymnázium v Rožňave na 15.03.1917. V programe vystúpili Dr. Gellért Gorzó, profesor, recitoval básne Jánosa Aranyho: Letészem a lantot (časť je uverejnená v texte). Vystúpili aj žiaci školy, ktorí sú v texte menovaní a krátko hodnotení. Orchester gymnázia dirigoval Dr. Gellért Gorzó.