Signum laudis
Ondrej (Endre) Lukács, rodák zo Štrkovca, ktorý od vypuknutia rumunského frontu bojuje na na území Rumunska v 3. delostreleckom pluku - bol v marci 1917 vyznamenaný vyznamenaním Signum laudis.