Körlevél
4.04.1917 sa dostal k verejnosti piaty pastiersky list rožňavského diecézneho biskupa Ľudovíta (Lajos) Balása sipekiho. Obsahuje nariadenia z oblasti školstva, zaoberá sa hospodárením s tukmi vo vojnových podmienkach, ďakuje za finančnú zbierku "Pro Transylvánia".