Felmentés
V máji 1917 bol oslobodený od vykonávania vojenskej služby hlavný vojenský lekár Ján (János) Adriányi. V zápätí začal s lekárskou praxou v Dobšinej. Pred vojnou pôsobil ako úradný mestský lekár v Dobšinej. Získal niekoľko vojenských vyznamenaní.