A vármegye szappanellátását - (G.K.)
Informácie o systéme prideľovanie amydla v gemersko-malohontskej župe od 1.05.1917. Predaj zabezpečuje Spoločnosť pre obeh tovaru, účastinná spoločnosť. Predpis podžupana určuje 180 g na mesiac pre inteligenciu, 30 g denne pre pracujúcich. Cena za 1 kilogram je 4 koruny 16 hal.