Zenevizsga
V máji 1917 prebehli v Rímskokatolíckom biskupskom dievčenskom ústave v Rožňave hudobné skúšky. Prítomný bol aj Ľudovít (Lajos) Balás sipeki, diecézny biskup rožňavský, ktorý vyslovil spokojnosť s úrovňou skúšok.