A homonnai jótékony nőegylet -
Referát zo zasadania a volieb Humenského dobročinného ženského spolku (Homonnai jótékony nőegylet), ktoré prebehlo v Humennom dňa 23.11.1904. Otvorenie vykonala spolková predsedníčka Miklósné Haraszthy. Predsedníctvo tvorí 15 členiek. Na programe bolo o. i. zrieknutie sa funkcie podpredsedníčky Gizely Toronszky (Elekné), ktorej bola vyslovená sústrasť nad stratou 5 ročného syna. Na jej miesto vymenovaná Józsefné [?] Kovács. Na vianočnú podporu bolo vyčlenných 100 korún zo spolkovej pokladnice. Komisia zábavy (vigalmi bizottság) usporiada Silvestrovský večer. Na podnet zapisovateľa spolku usporiadajú vo februári 1905 ochotnícke predstavenie. Zabezpečia predaj 50 kusov losov na podporu protituberkulózneho spolku "Alžbeta"