A komoróczi áll.iskola fölavatása - rl.
Referát zo slávnostného otvorenia Štátnej ľudovej školy v Komáranoch dňa 4.12.1904. Škola bude slúžiť dvom obciam - Komárany a Kručov. Prítomní boli zástupcovia školskej stolice. Predsedom dozornej rady školy bol vymenovaný rímskokatolícky farár-dekan Anton (Antal) Strasser, ktorý ako prvý zložil sľub. Predseda za svojho zástupcu vymenoval kanonika Ferdinanda (Nándora) Schütza, za kurátora Pavla (Pál) Füzesséry. Učiteľom bude Ladislav (László) Lucsánszky.