Hősi halál
V júni 1917 podľahol chorobe v meste Pruszán veliteľ 52. Pešieho pluku - poručík Július (Gyula) Czabán, rodák z Rožňavy. Pôsobil 19 mesiacov na fronte a bol nositeľom Veľkého a dvoch malých strieborných rytierskych medailí.