Június 5 én - N-r
Úvodník venovaný sviatku 5. júna hovorí o oslavách na námestí pod Rákócziho vežou v Rožňave. Poukazuje na to, že je potrebné doviesť vojnu s nepriateľom dokonca, aby maďarský národ nezanikol.