Uj honpolgár
Správa o tom, že remeselník, maliar-natierač Šimon (Simon) z Humenného dostal štátne občianstvo 12.12.1904. Menovaný preukázal vlastenectvo, naučil sa sám po maďarsky a aj deti vychováva v čisto maďarskom duchu.