A latin nyelv tanitása az ev. polgárileányiskolánkban
Správa o plánovanom zahájení vyučovania latinského jazyka na Evanjelickej a. v. meštianskej dievčenskej škole v Rožňave. Pri vyučovaní tohto mimoriadneho predmetu vypomôžu profesori Evanjelického a. v. gymnázia. K tomuto rozhodnutiu dospela evanjelická školská stolica v dôsledku zvýšného záujmu pokračovať v štúdiu na gymnáziu zo strany žiačok.