Június 5 - -y -s
Referát z priebehu veľkolepých osláv 5. júna. Konali sa 25.05.1917 na námestí v Rožňave, kde bolo postavené pódium a asi 15 šiatrov. Organizáciou boli poverení profesori Katolíckeho vyššieho gymnázia v Rožňave: Gellért Gorzó, Koloman (Kálmán) Fodor a Tomáš (Tamás) Szépkuthy. V programe vystúpila o.i. Júlia Csont hrou na kalvíri. Autorom referátu bude pravdepodobne Mikuláš (Miklós) Komoróczy.