Rendkivüli megyegyülés
Informácie z mimoriadneho zasadania župného zastupiteľstva v Rimavskej Sobote dňa 8.06.1917. Hlavný župan Gejza (Géza) Lukács informoval, že na uvoľnené miesto na Akadémiu Lodoviku bol zo záujemcov Gemersko-malohontskej župy vybratý Ondrej (András) Jankó, syn Mikuláša (Miklós) Jankóa. Jeho štúdium bude financované z tzv. Butlerovej základiny. Ďalej bol prerokovaný navrhovaný zákon o volebnom práve. Podporili ho: A. Szentiványi, G. Kubinyi, J. Szentiványi.