Markó Gerő földink és a szerb hadi foglyok
Informácie o rokovaniach na úrovni vlád Uhorska a Talianska o výmene vojnových zajatcov. Opísaný je príbeh Gregora (Gerő) Markóa, lodného kapitána, ktorý sa pred 30 mesiacmi dostal do srbského zajatia. So skupinou spolubojovníkov sa dtostal cez Albánsko do Talianska. Telegramom sa obrátil na ministerstvo zahraničných vecí v otázke výmeny za vojnových zajatcov zo strany nepriateľa.