Tanitónői áthelyezés
V júni 1917 došlo ministerskému preloženiu dvoch učiteliek. Lenka (Lenke) Szüts zo Štátnej ľudovej školy v Pohorelej bola preložená do Prestavlkov a Etelka Schidek na jej miesto v Pohorelej.