A bőrgyárról
19.06.1917 zasadala v Rožňave mestská správa, aby prerokovala právo kožiarskej továrne Markóovcov na odber vodnej energie na hospodárske využitie. Župné zastupiteľstvo na rokovaní zastupoval Štefan (István) Gál, župný podnotár. Výsledok rokovania nie je zverejnený.