Két szál virág
Premonštrátsky kňaz Edmund Ladislav (Ödön László) Szmetka, ktorý pôsobil aj na gymnáziu v Rožňave, Cluji (RO) a na Kráľovskom konvikte v Košiciach ako profesor vydal v júni 1917 tlačou v meste Oradea básnickú zbierku Két szál virág Milos Ilic szerb katona sirjáról (Dve kvetiny z hrobu srbského vojaka Miloša Ilicu). [Publikačná tvorba E.L. Szmetku je uvedená v bibliografii G. Petrika 1911-1920 zv.L-Z, s. 412-413].