Háborus estély
Katolícky čítací kruh a Katolícky tovarišský spolok vo Fiľakove boli hlavnými organizátormi dobročinného spoločenského večierka 15.08.-1917 vo Fiľakove. Najaktívnejším členom organizačného tímu bol čestný predseda spolkov - kňaz Benedikt (Benedek) Bálint.