Gyüjtés a Szurmay alapra
Zamestnanci Gemerskej sporiteľne v Rožňave, ktorí sa zišli v auguste 1917 na rozlúčkovej večeri s odchádzajúcim hlavným účtovníkom Martinom (Márton) Goldom, darovali 35 korún na základinu Szurmayho. Zbierku inicioval Július (Gyula) Bordács.