Hirdetmény - A városi tanács mint elsőfoku iparhatóság
20.09.1917 sa uskutoční úradná obhliadka miesta, kde má byť vystavaný liehovar (ul. Dionýza Andrássyho, Linassiho pozemok) majiteľa Mórica (Mór) Schlesingera. Občania môžu zverejniť svoje pripomienky k pripravoanej výstavbe.