Kinevezések
Minister vzdelávania zvýšil k 1.09.1917 platy niektorým učiteľom Gemersko-malohontskej župy. Článok prináša menoslovy pedagógov a miesto ich pôsobenia. O.i. Ladislav (László) Szombathy, učiteľ Štátnej ľudovej školy v Dobšinej a redaktor týždenníka Dobsina és Vidéke. Alexander (Sándor) Szivák učiteľ z Revúcej, Ján (János) Horváth z Dobšinej, Róbert Schmidt z Revúcej.