Uj gőzmalom
Správa o tom, že prebiehajú prípravné práce pre zriadenie parného mlynu v obci Čabiny. Ich organizátorom a zriaďovateľom je miestny notár Michal (Mihály) Rigan. Pochvala menovaného za túto činnosť