A varranói iparos egylet...
Správa o tom, že Vranovský spolok živnostníkov (A Varannói Iparos Egylet) organizačne zriadil v januári 1905 živnostenský spevokol (iparos dalárda), ktorého členská základňa má už 40 členov. Dirigentom je Anton (Antal) Salgó.