Iskola látogatás
Správa o inšpekcii, ktorú vykonal školský inšpektor Alexander (Sándor) Munka dňa 30.01.1905. V gréckokatolíckej škole v Porubke [?] konštatoval negatívne výsledky. Následne navštívil obecnú školu v Chlmci kde pod vedením učiteľky Zlatice (Aranka) Weininger konštatoval pozitívne výsledky.