Bányászati gyülés
Na riadnom zasadnutí boršodsko-gemerskej sekcie Krajinského spolku uhorských baníkov a hutníkov v Bánréve (MR) 10.07.1917 bol zvolený za podpredsedu Július (Gyula) Gyürky. Boli odmenení učitelia, ktorí externe prednášali v Rožňave na baníckej škole: Karol (Károly) Polák banské právo, Ján (János) Schmögner, banské účtovníctvo, Viktor (Győző) Lajos, riaditeľ.