Művészet
Spomienková slávnosť 27.09.1917, ktorú pripravuje komisia na čele s Ladislavom (László) Kovácsom sľubuje mimoriadny umelecký zážitok, nakoľko sú pozvaní profesionálni umelci z Národného divadla v Budapesti. Článok obsahuje zoznam účinkujúcich.