A kath. főgimnázium
Prednáškový cyklus, ktorý bol zahájený v Katolíckom vyššom gymnáziu v Rožňave mal veľký úspech u Rožňavčanov. Pokračuje 2.12.1917 prednáškou O technike vojnových výbušnín. Prednášať bude Eduard (Ede) Filó, profesor gymnázia.